Vi tar hand om det praktiska

Är du nära anhörig som, mitt i ett känslomässigt kaos, ska ta hand om begravning och andra praktiska frågor behöver du hjälp och stöd. Vi har lång erfarenhet av att ta hand om allt det svåra och allt det tunga före, under och efter begravningen – oavsett vilka önskemål du har och vilken prisnivå du har tänkt dig.

En minnesvärd ceremoni

Vår ambition är att varje begravning vi är med och arrangerar blir så bra och personligt präglad som möjligt.
I god tid före begravningen kan vi ordna tryckning av program så att alla ska kunna följa ceremonin. Programmet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.

Vi sammanställer också material till ett vackert minnesalbum, där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor.

Vi finns på plats från första stund

Vi anländer i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom dekorationer, program, extraljus mm. När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.
 

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vaktmästaren i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar.

Har ni valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.

Vi tar hand om det praktiska