Hur gör jag nu?

Att känna sig osäker inför allt som ska ordnas när en anhörig har avlidit är fullständigt naturligt. Vår första, enkla råd är att inte ha för bråttom. Mycket kan vänta och du får hjälp med allt det praktiska. Närhelst du vill är du varmt välkommen att vända dig till oss om det är något du undrar över. Du kan känna dig trygg i att vi gör vårt yttersta för att du ska få den hjälp du behöver.

Vår erfarenhet och vår lokala kännedom borgar för ett åtagande av hög kvalitet, men också till ett rimligt pris. Vi vet vad som måste göras och vi finns till din hands när du behöver oss. Och, inte minst, du kan känna tryggheten i att vi är en auktoriserad begravningsbyrå.

Kontakta anhöriga och vänner

Bland det första du bör göra är att kontakta anhöriga och vänner och meddela vad som har hänt. Var samtidigt inte rädd för att be om hjälp och stöd. Det är en förmån att ha några som man kan prata med och dela sorgen med.

De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Mer information

Vi du veta mer om sådant som behöver ordnas inför en begravning har vi tagit fram en skrift som heter ”Hur gör jag nu”. I den hoppas vi att du får svar på dina första frågor. Skriften kan du läsa genom att ladda ner den i PDF-format. "Hur gör jag nu" och mycket annat hitta du bland våra broschyrer & skrifter >> eller beställa den på www.begravningar.se

Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Nya begravningsbyrån.